07
okt
2022
THE 70'S UNPLUGGED
Songs for the road

De mooiste popsongs uit de seventies over weggaan en thuiskomen, over dromen, illusies en desillusies…. Hoeveel popartiesten hebben hier niet over gezongen? Het leven van het onderweg zijn is voor veel van hen altijd een belangrijke inspiratiebron geweest voor het maken prachtige, tijdloze popsongs. The 70’s Unplugged heeft de pareltjes weten te vinden en de band vertolkt de liedjes op z’n eigen ambachtelijke en doorleefde manier. Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en vele anderen. Een avond genieten voor de liefhebbers van pure popmuziek!

15 okt
15 okt
16 okt
16 okt
2022
JEUGDTHEATER CARROUSEL
Brammetje Baas (6+)

Eindelijk is het zover… Brammetje mag naar groep drie. Met een hoofd vol vragen hoopt hij hier álles over de wereld te leren. Waarom is melk wit? Hoe zou het zijn als je geen handen hebt? Wat is ‘hallo’ in het Chinees? Al op de eerste dag blijkt school helemaal niet te zijn wat hij ervan had verwacht. Meester Vis wil vooral dat Brammetje stil zit, en dat zijn benen niet zo wiebelen. Maar hoe kan hij dat nou vragen? Benen zijn toch gemaakt om te bewegen? Brammetje Baas (6+) is een grappige familievoorstelling die je meeneemt in de levendige fantasiewereld van een intelligente en creatieve zesjarige jongen. Het verhaal laat je op ontwapenende wijze zien hoe zijn rijke binnenwereld regelmatig botst met de strenge werkelijkheid op school. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige film en het boek van Tamara Bos. Er is geen pauze, tarief inclusief drankje na de voorstelling.

20
okt
2022
Literair Café
Lisa Weeda

Lisa Weeda is een Nederlands-Oekraïense schrijver, literair programmamaker, scenarist en virtual reality-regisseur. Ze werd in de Volkskrant uitgeroepen tot literair talent van het jaar 2022. Oekraïne, het moederland van haar grootmoeder, staat vaak centraal in haar werk. Toen Lisa op school een spreekbeurt voorbereidde over de Tweede Wereldoorlog kwam ze erachter dat haar oma in 1942 gedeporteerd was uit Oekraïne en tewerkgesteld werd in een fabriek in Duitsland. ‘Aleksandra’ is haar debuutroman. In deze roman vertelt Weeda het verhaal van haar vierennegentigjarige grootmoeder Aleksandra en gaat ze in Loegansk op zoek naar het graf van haar oom Kolja, die sinds 2015 is verdwenen. Lisa weet de grenspost van het oorlogsgebied te trotseren en in haar vlucht tuimelt ze terug in de tijd. ‘Aleksandra’ is een duizelingwekkend, zeer beeldend geschreven familieverhaal dat een hele eeuw Oekraïense geschiedenis bestrijkt. Het boek viel meteen in goede aarde bij recensenten en stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2022. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

20 oktober 2022, 20:00 €10.00

zitplaats

21 okt
22 okt
23 okt
2022
't GAT
De zere neus van Bergerac

Toneelgroep ’t GAT gaat op de komische toer! ‘De Zere Neus van Bergerac’ is een hilarische familievoorstelling over klunzige feeën, dappere dichters, oenige vechtersbazen en... een belachelijke neus! Arjan Ederveen en Pieter Kramer bewerkten het klassieke toverden de klassieker ‘Cyrano de Bergerac’ om in deze vrolijke komedie: Prachtige kostuums, heerlijke foute Franse chansons en dolkomische misverstanden! Regisseur Rick Hooijberg haalde er zijn neus niet voor op maakt er met ’t GAT een heerlijke voorstelling van. Het ‘neusje van de zalm’ zeg maar…

Omdat 'De zere neus' ook ontzettend leuk is voor het hele gezin spelen we op zondag 23 oktober een matineus, ehm... matinee!

04
nov
2022
JOCHEN OTTEN
Zijn Stinkende Best

Jochen Otten kijkt in dit programma naar zichzelf en zijn eigen generatie. Een generatie die het moeilijk heeft met het niet kunnen inlossen van de veel te hoge verwachtingen en de belachelijke eisen die ze stelt aan het leven. Generatie nix. De patatgeneratie. Een generatie die de scheefgroei niet wil zien, en denkt dat ze overal recht op heeft. Jochen zal zijn stinkende best doen om die bubbel door te prikken. Zijn stinkende best is een programma waarin Jochen Otten de meest hilarische en treffende stukken uit zijn oeuvre verzameld heeft. Tijdloze grappen, die een nieuwe plek vinden in een verhandeling over het falen van deze tijd. De mens is een soort wensmachine geworden die elke dag zijn eigen tekort schept door te veel te willen!

05
nov
2022
JIMMY DUCHATEAU
Country Roads A Tribute to John Denver

Dat John Denver meer is dan ‘Country Roads’ en ‘Leaving on a Jetplane’ bewijst Jimmy Duchateau met zijn band in A Tribute To John Denver. Zijn theaterconcert is een eerbetoon aan de Amerikaanse countrylegende. In 2022 is het precies 25 jaar geleden dat de Amerikaanse zanger overleed. Jimmy blaast hits als ‘Annie’s Song’, ‘Perhaps Love’, ‘Calypso’ en ‘Thank God I’m a Country Boy’ nieuw leven in, maar schenkt ook aandacht aan minder bekend werk. Zelfs 25 jaar na zijn sterfdag leeft de muziek van John Denver nog steeds voort. Hoewel de jonge muzikant geen generatiegenoot van Denver is, begrijpt Jimmy zijn muziek als geen ander. Een grootse show met een intieme sfeer waarin de levenslessen in Denvers teksten nog meer betekenis krijgen en de inmiddels legendarische muziek de aandacht krijgt die het verdient.

12
nov
2022
EXCELSIOR GEMERT & DE EENDRACHT
Musicals in Concert

Na een succesvolle eerste editie in 2017 presenteert Excelsior Gemert i.s.m. de Eendracht voor de tweede maal de bekendste musical-hits in concertvorm. Geen decorwissels, geen kostuums, maar het is de muziek waar het deze avond om draait. Een gelegenheidskoor, solisten, combo en natuurlijk harmonie excelsior maken er een mooie avond van. Voorsteling is met pauze en inclusief pauzedrankje.

17
nov
2022
Literair Café
Nico Dros

Nico Dros is een schrijver van verhalen, romans, essays en historische werken. Hij heeft al veel romans op zijn naam staan waarvan er verschillende werden genomineerd voor literaire prijzen. In 2012 verscheen ‘Oorlogsparadijs’ volgens een recensent ‘briljant, bloedspannend, fenomenaal geschreven. Het is vakwerk. Een tien met een griffel’. Het boek gaat over een onderbelichte episode uit de Tweede Wereldoorlog op het eiland Texel. In 2021 verscheen zijn prachtige historische roman over de Middeleeuwen ‘Willem die Madoc maakte‘. De roman stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2022. In deze bloedstollende roman waarin de Middeleeuwen in alle kleur oprijzen, speelt Nico Dros een vernuftig spel met de vermeende geschiedenis van de raadselachtige middeleeuwer: Madoc. In dit boek valt veel te ¬beleven, zoals bloed aan de paal, vergiftigingen en vrijpartijen.
In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

17 november 2022, 20:00 €10.00

zitplaats

19
nov
2022
BlikBlazers
Remembering The Skyline Swing Orchestra

BlikBlazers is een Blazerscollectief waarmee we een Band of orkest kunnen voorzien van een passende Blazerssectie. Het is inmiddels 30 jaar geleden dat in Gemert Skyline Swing Orchestra bestond. Deze lokale BigBand genoot grote bekendheid met zelfs optredens op landelijke televisie. Met het project “Remembering Skyline Swing Orchestra” brengt de BlikBlazers BigBand, de BlikBand, een ode aan Skyline en de BigBand heritage die Gemert rijk is. Het Belooft een prachtige terugBlik te worden op de hoogtijdagen van Skyline Swing Orchestra. Toegang gratis

19 november 2022, 20:30 €0.00

Foyer

25
nov
2022
ERIC VLOEIMANS
Wild Port of Europe (try-out)

Voor het vervolg van de succesvolle documentaire De Nieuwe Wildernis (2013) werd Eric Vloeimans uitgenodigd de muziek te maken voor de nieuwe film van Willem Berents: Wild Port of Europe. Deze gaat over dieren die leven in de Rotterdamse haven. De opdracht om het in het kleine te zoeken, met alle aandacht gericht op de dieren, bleek Vloeimans op het lijf geschreven. In de alleskunners Jörg Brinkmann, Dirk-Peter Kölsch en Mark Tuinstra vond hij de perfecte kompanen om zijn muziek vorm te geven. In Wild Port of Europe ondersteunt de muziek de beelden, maar die mag zelf daarnaast ook ten volle excelleren: sfeervolle havenbeelden en pakkende melodieën bij de dieren… muziek kortom met vele gezichten, zoals we die van Vloeimans kennen. Denk aan een nest baby-egeltjes, een torenvalk op zoek naar voedsel, de trek van de rugstreeppad, de bunzing op jacht naar een konijn – dit en veel meer neemt u mee op een muzikale reis naar de haven van Rotterdam.

26
nov
2022
Fanfare st. Lucia
Trip down memory lane

René van Kooten is een van de meest bekende musicalsterren. Tijdens deze voorstelling neemt st.Lucia u samen met René mee in een 'trip down memory lane'. Een avond waarbij herkenbare muziek uit diverse musicals van toen en nu de revue zal passeren.

27
nov
2022
veertig jaar B-orkest harmonie excelsior en Slagwerkgroep Excelsior Gemert
unmeezing concert

Van Excelsior zijn wìj ‘t B En we hebben een prachtig idee Het plezier in muziek voor onszelf en publiek gaan we delen en iedereen doet mee

Ook de slagwerkgroep speelt 40 jaar met passie, plezier en elkaar Na al die tijd kwamen wij twee nu dus samen om te spelen voor hem en voor haar

‘t publiek kan luisteren en kijken en kan zelfs nog méédoen, zal blijken volop samen zingen en wellicht nog wat swingen daarmee kun je ’t mooiste bereiken

15
dec
2022
Literair Café
Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh is een Iraanse-Nederlandse schrijver. Zij studeerde in Iran af in de geneeskunde. In 2015 verhuisde ze voor de liefde van Iran naar Nederland en begon meteen Nederlands te leren. Al drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’. De roman is bekroond met verschillende literaire prijzen en bezorgde haar een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs 2022. ‘De hemel is altijd paars’ is een fijnzinnige, kleine roman over de liefde, waarin geen woord te veel staat. Het verhaal wordt verteld door Arghavan, een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont en werkt in een kringloopwinkel. Ze raakt bevriend met sommige klanten en wordt verliefd op Mees, een jonge muzikant. Steeds nadrukkelijker dringt de gestalte van haar vader zich naar de voorgrond. De man die onbereikbaar voor haar werd toen hij verslaafd raakte aan de opium. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

15 december 2022, 20:00 €10.00

zitplaats

16
dec
2022
GERARD VAN MAASAKKERS
Zald'mhebbe!

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan). Veel heeft hij niet nodig om u een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid, én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid. Na zijn succesvolle voorstellingen 40 Jaar liedjes en Ik loop laat hij zich ook nu weer begeleiden door Frank Cools (snaren, trompet) en ook door Bart de Win (toetsen, zang). Gerard van Maasakkers, voor de gelegenheid met nieuw kostuum, nieuwe schoenen, zelfde kapsel. Zald’mhebbe!

17
dec
2022
SYA
A Bright Starry Night

In A Bright Starry Night neemt SYA u met hun spatzuivere, meerstemmige harmonieën mee in de ultieme kerstsfeer. De drie zangeressen hebben een voorliefde voor country en folk. Naast hun eigen repertoire spelen en zingen ze de mooiste kerstnummers, waaronder Winter Wonderland, That’s Christmas to Me en Silent Night. Ook klinken pareltjes als Vincent (Starry, starry night) van Don McLean, Landslide van Fleetwoord Mac en Helplessly Hoping van Crosby, Stills & Nash. De dames voorzien de nummers van nieuwe arrangementen en begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit, basgitaar en mandoline. SYA zingt zowel in het Nederlands als in het Engels. A Bright Starry Night is een verrukkelijk concert dat je verwarmt tijdens de lange, koude winternacht.

13
jan
2023
DEF AMERICANS
Johnny Cash - God, Love & Murder

De thematiek in de muziek van Countryheld Johnny Cash is niet bepaald zoetsappig of licht te noemen. Met name de thema’s God, Love & Murder worden vaak zo breed uitgemeten in de muziek van The Man In Black dat er een serie verzamelplaten van kon worden samengesteld in zijn American Recordings periode. Volg samen met Def Americans Johnny Cash tribute de grootmeester in zijn voetsporen door het muzikaal landschap doorspekt van tradities, nergens zo somber en prachtig tegelijk als bij The Man In Black.

14
jan
2023
MARK VAN DE VEERDONK
Podiumbeest ontsnapt!

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

19
jan
2023
Literair Café
Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen is acteur, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Tot 2006 woonde hij voornamelijk in Duitsland waar hij werkte als acteur, regisseur en theaterleider. Hij vertaalde Nederlandse literatuur naar het Duits. Zijn Nederlandse debuutroman ‘Gars’ (1999) werd meteen genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Met zijn verhalenbundel ‘Rivieren’ (2016) won hij de zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs. Ook zijn roman ‘De pelikaan’ werd bijzonder goed ontvangen. Martin Michael Driessen is een rasverteller. In zijn schelmenroman ‘De heilige’ neemt hij de lezer mee in een fascinerend verhaal over Donatien, een jongeman die tijdens zijn zwerftochten door Frankrijk en Duitsland van het ene avontuur in het andere valt. Het plezier dat de schrijver had met het schrijven van dit boek spat van de pagina’s af. Zijn nieuwe roman ‘Het licht aan het einde van de loop’ schreef Driessen vanuit het perspectief van een kogel. Een origineel, spannend en geestig verhaal. De lezer vraagt zich al gauw af: waar – of in wie – zal hij eindigen. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

19 januari 2023, 20:00 €10.00

zitplaats

28
jan
2023
COLLINS LIVE EXPERIENCE
The Ultimate Phil Collins & Genesis Tribute

De muziek van Phil Collins en Genesis behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums is hij een van de grootste artiesten ter wereld. Hits als Against all odds, In the air tonight, Sussudio, Land of confusion en Easy Lover staan in het collectieve muzikale geheugen gegrift van menig generatie. Geïnspireerd door de grote klasse van deze wereldartiest ontstond in 2016 de Collins Live Experience, 12 man sterk, vastberaden en de enige Phil Collins en Genesis tribute band van Nederland en de Benelux. Geniet van een ruim twee uur durende energieke live show waarbij alle grote hits voorbij komen.