07 okt
07 okt
08 okt
08 okt
2023
Jeugdtheater Carrousel
De redding van de zwevende oma | familie 6+

Eefie en kleine Nina zijn door het dolle heen. Volgens een roddelblad verblijft de beroemde popster Izabel de Groot in De Korenwolf, het hotel van hun ouders. Ze zou zwaar in de put zitten en onderduiken voor de paparazzi. En hoewel hun ouders in alle toonaarden ontkennen, gaan de meiden samen met broer Joost op onderzoek uit. Al snel raken ze afgeleid door het bericht van oma, die op zolder woont, en staken ze hun onderzoek. Oma kan niet meer goed uit de voeten, zegt ze. Vooral de trap is lastig. Ze stelt voor te verhuizen naar een bejaardenhuis, dat zou voor iedereen beter zijn. Maar... dat kan zomaar niet: zij is het erelid van de bende van De Korenwolf! Daar steken de vier mede-bendeleden een stokje voor. Nina, Eefje, Joost en Pepijn verzinnen van alles om haar te laten blijven. En, ze krijgen hulp uit beroemde hoek.

12
okt
2023
Filmtheater De Eendracht
BARBIE

In Barbieland is alles en iedereen perfect. Behalve als je een existentiële crisis hebt. Of als je een Ken bent. Barbie is een film van de voor een Oscar genomineerde schrijver/regisseur Greta Gerwig (“Little Women”, “Lady Bird”) met in de hoofdrollen de voor een Oscar genomineerde acteurs Margot Robbie (“Bombshell”, “I, Tonya”) en Ryan Gosling (“La La Land”, “Half Nelson”) als Barbie en Ken.

19
okt
2023
Filmtheater De Eendracht
OPPENHEIMER

Oppenheimer, geschreven en geregisseerd door Christopher Nolan, is een epische thriller die het fascinerende verhaal vertelt van de raadselachtige man die om de wereld te redden het risico moet nemen dat deze wordt verwoest. Gezien de lengte van deze film (180 min.) is er een korte pauze. Filmtickets zijn exclusief theaterdrankje.

20
okt
2023
THIJS VAN DE MEEBERG
Met de beste bedoelingen

Met de beste bedoelingen gaat Thijs er met een gestrekt been keihard in, op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe bewaak ik de vrede? In blinde paniek en met een slecht voorgevoel, maar met een nog dieper verlangen naar een samen gaat Thijs aan de slag! Stevig, lomp en als een ongeleid projectiel. Woede is het enige wat we nog gemeen hebben. Thijs nodigt je uit om samen met hem die woede iets meer te koesteren. Uiteraard met de beste bedoelingen. Dit is de vierde solovoorstelling van Thijs van de Meeberg. Hij wordt geroemd om zijn slimme verhaalstructuur en grote improvisatietalent. Een sympathieke, oprechte en vurige cabaretier die zijn publiek de hele avond blijft verrassen. Disclaimer: lijkt de ideale schoonzoon, maar is een losgeslagen idioot. Van de Meeberg is een vakman: hij ging bij de Slimste Mens roemloos kopje onder, maar maakte Maarten van Rossem hard aan het lachen. Dat is knapper dan winnen.

21
okt
2023
TANGARINE
Running in the Family

Wat hebben The Everly Brothers, Bee Gees, The Jackson 5 en Tangarine met elkaar gemeen? Inderdaad! Het zijn allemaal broers en zussen die samen muziek maken. Arnout en Sander zijn bloedverwanten, ze delen hetzelfde DNA en klinken ook nog ’s hetzelfde. Ze zingen zoals alleen een eeneiige tweeling dat kan. ‘Samenzang, zó prachtig dat hij uit één mond lijkt te komen in plaats van uit twee’, schreef de Volkskrant. Tijdens het theaterconcert Running in the Family speelt Tangarine de mooiste liedjes van familieleden uit meer dan 60 jaar popgeschiedenis: van The Kinks tot Bee Gees en van The Beach Boys tot Oasis, afgewisseld met hun eigen, beste werk. De grote vraag is: hoe is dat nou om met je familie samen te werken? Met Running in the Family geeft Tangarine het muzikale antwoord.

26
okt
2023
Lammert Kamphuis
Literair Café

Lammert Kamphuis (1983) is filosoof en schrijver. Hij gaf les op verschillende scholen en is een veelgevraagd spreker op congressen en festivals. Daarnaast is hij hoofddocent bij The School of Life in Amsterdam. Met zijn boek Filosofie voor een weergaloos leven (2018) brak hij door bij het grote publiek. De vertaalrechten werden verkocht aan Duitsland, Spanje en Zuid-Korea en het boek werd vele malen herdrukt. In achttien prikkelende thema’s laat Lammert zien hoe filosofie behulpzaam is in het alledaagse leven. Inmiddels ligt de twaalfde druk van dit boek in de winkels. In 2023 verschijnt Verslaafd aan ons eigen gelijk, een urgent en fris pleidooi voor filosofie als medicijn tegen polarisatie. Het is Kamphuis’ missie om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren hoe filosofie ze kan helpen in het dagelijkse leven. Nouveau noemde hem ‘een van de meest inspirerende sprekers van het moment’. Naamsvermelding fotograaf: Keke Keukelaar

26 oktober 2023, 20:00 €13.00

zitplaats

27
okt
2023
HUUB STAPEL
Alleen Familie

Na een sterrenregen van lovende recensies en uitverkochte zalen komt Huub Stapel terug met zijn succesvolle voorstelling Alleen Familie. De man die Mars en Venus genadeloos langs de meetlat van het leven legde, en het huwelijk tot op het bot ontleedde, wijdt zich nu aan een nog groter onderwerp: familie. Geen ruzie gaat zo diep als familieruzie. En tegelijk is het de enige band waar je je nooit van ontdoen kunt. Een huwelijk kun je ontbinden. Een vriendschap kun je beëindigen. Maar familie blijft altijd. Huub Stapel leidt u, persoonlijker dan ooit, langs feesten der herkenning en verborgen verledens.

28
okt
2023
WIM DANIËLS
Filosofietsen

Filosofietsen. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van Wim Daniëls. Het is een theatercollege, waarin de geschiedenis en ontwikkeling van de fiets centraal staan. Wim doet op verrassende en vermakelijke wijze de historie van de fiets uit de doeken en geeft antwoorden op vragen als: Wie is de uitvinder van de fiets? Waar komt het woord ‘fiets’ vandaan? Waarom vond men lange tijd dat vrouwen niet thuishoorden op de fiets? Hoe plak je een band? Wat is er mis met het vroeger zo populaire lied ‘Als ik tweemaal met mijn fietsbel bel’? Wie was de eerste Nederlander die op de fiets de wijde wereld introk? Waarom zit de kettingkast rechts van het frame en de bel meestal links?

Een bezoek aan de voorstelling Filosofietsen maakt fietsen nog fijner. Een voorstelling voor iedereen die een fiets heeft.

04 nov
05 nov
09 nov
2023
Toneelgroep 't GAT
Hecastus

Toneelgroep ’t GAT doet mee aan een internationaal theaterproject dat in het teken staat van de (Gemertse!) Gregorius Macropedius, ‘de grootste Latijnse toneelschrijver van de 16e eeuw’. ’t GAT heeft de eer om de Nederlandse versie te gaan spelen. ‘Hecastus’, Grieks voor ‘ieder mens’, gaat over een rijke jongeman die uitbundig geniet van het leven met zijn vele vrienden. Als hij hoort dat hij moet sterven, wil niemand hem bijstaan op zijn laatste reis. Hierdoor denkt hij na over wat werkelijk belangrijk is in het leven.

Natuurlijk wordt het script, door regisseur Maria van Deutekom, bewerkt en voorzien van een extra dosis actualiteit en humor. Het is immers een blijspel!

16
nov
2023
Nhung Dam
Literair café

De ouders van Dam (1984) zijn geboren in Vietnam, zij is opgegroeid in Groningen. Na haar studie psychologie ging ze naar de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie. Ze werkt als theatermaker, actrice en schrijver. Nhung speelde bij diverse toneelgezelschappen en is regelmatig te zien in tv-series en films. In april 2017 verscheen haar debuutroman Duizend vaders. In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. Duizend vaders is een ontwapenend verhaal. Het meisje uit het verhaal, dat net als de auteur Nhung heet, vult de leegte die haar vader achterliet met boeken. De verhalen zijn Nhungs laatste toevlucht. In 2023 verscheen Nhungs tweede roman Definitie van liefde over de succesvolle actrice Rose die op het punt staat op tournee te gaan door Europa. Kort na de ontdekking van haar zwangerschap wordt ze door haar verloofde verlaten. Dit stelt Rose voor een onmogelijke keuze: het kind houden of niet. Naamsvermelding fotograaf: Imke Panhuizen

16 november 2023, 20:00 €13.00

zitplaats

17
nov
2023
CESAR ZUIDERWIJK
De Naakte Waarheid

Na 50 jaar Golden Earring, met wereld hits als Radar Love, Twilight Zone en When the lady smiles, met ettelijke tours over de hele wereld, nu met zijn nieuwe band Sloper (samen met Mario Goossens, de drummer van Triggerfinger) en 5 solo theatervoorstellingen zijn er genoeg verhalen te vertellen, drumpartijen en solo’s te spelen. Van zijn allereerste drumstel van augurkenblikken tot het meest recente showdrumstel met de nodige elektronica en gadgets, het staat er allemaal. Met de onmiskenbare drumhumor een programma voor jong en oud, vergeet vooral niet je stokken mee te nemen want je weet nooit wat er gaat gebeuren. Meet en greet en signeren na afloop.

18
nov
2023
THE WANDERERS
Play Elvis the Sun Sessions

Ze komen zo’n beetje allemaal voorbij… die inmiddels iconische wereldhits van ‘The One and Only King.’ In een uniek, liefdevol en opvallend authentiek klinkend eerbetoon leggen The Wanderers vóór de pauze vooral de nadruk op Elvis’ Memphis-jaren en de aldaar ‘geboren’ Sun-sessions. In het tweede deel van de show nemen zij u mee op een denderende muzikale treinreis die maar niet ophoudt. Dan komen ook de grote wereldhits aan bod… van Heartbreak Hotel tot Blue Suede Shoes, van Hound Dog tot Jailhouse Rock en van gospel tot ballade. Het unieke geluid van Johan Struik (contrabas), Marc Burger (drums), Ron ‘Parelvet’ Smith (gitaar), Govert van der Kolm (toetsen) en zanger/gitarist Maarten Teekens is ongeëvenaard. en brengt u tijdens deze theatervoorstelling dichter bij Elvis dan u ooit voor mogelijk hield. Journalist en programmamaker Kees Thies vertelt u tussen de muziek door hartverwarmende Elvis-anekdotes, gelardeerd met bijzondere beelden.

24
nov
2023
FABIAN FRANCISCUS
Lekker Gezellig!

Na twee zeer goed ontvangen shows is het tijd voor Fabian Franciscus zijn derde. Met zijn kenmerkende sympathiek, ontwapenende en vooral ook bange houding trotseert Fabian het leven. Niet met heel veel succes overigens... maar juist dat maakt het leven natuurlijk zo heerlijk onvoorspelbaar en leuk! Toch? Nou ja, achteraf kun je maar beter om alles lachen, dat is wel zo gezellig. Of zoals Fabian het zou zeggen: "Het leven is maar zwaar en voor je het weet valt er een piano uit de lucht en ga je dood. Je zou er bijna depressief van gaan worden. En dat deed ik dan ook, als enige wel echt met groot succes. In plaats van bang werd ik nog banger en zelfs bangst. En dat op zich vond ik dan ook weer eng. Dus dan maar accepteren dat het er niet beter op gaat worden en dat ik waarschijnlijk toch wel op de meest verschrikkelijke manier ooit dood zal gaan. En dat dan waarschijnlijk óók nog eens blijkt dat ik op de een of andere manier dodelijk allergisch ben voor doodgaan. Zul je net zien... Kortom; een avondje keihard lachen met zijn allen, want dat is sowieso de beste oplossing en ook nog eens lekker gezellig!"

01
dec
2023
MARTIJN CRINS
Mesthoop

Eindelijk is het zover. Veertien jaar nadat hij zowel de jury- als de publieksprijs op het Cameretten Festival won, speelt Martijn Crins zijn eerste solo. Via theater, film, muziek, voetbalkantines, de nodige kroegen, natuurgebieden en gemoedstoestanden, is hij terug als cabaretier. In Mesthoop smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van onbeholpen vaderschap tot Alfons de Moppenman, van de Trojaanse Oorlog op de mavo tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij. Mesthoop is een bonte aaneenschakeling van sketches, liedjes en verhalen. Geen braaf afgerond verhaal, maar een energieke, associatieve zoektocht naar het antwoord op die ene vraag: hoe moet dat eigenlijk, leven?

08
dec
2023
THE BILLY JOEL EXPERIENCE
The Album Tour

Een show waarbij het publiek bepaalt welke nummers de band speelt. Klinkt als muziek in de oren, toch? Alexander Broussard en 003 presenteren ‘The Billy Joel Experience: The Album Tour’. Voor de pauze spelen ze één van de twaalf albums van ‘Piano man’ Billy Joel, daarna coveren ze een aantal van z’n greatest hits. En het leuke is: de show is interactief. Als bezoeker bepaal je vooraf de setlist door op je favoriete nummers te stemmen via www.billyjoelexperience.nl/stemmen. In de afgelopen vier jaar stond de band op poppodia en in theaters door het hele land – in mei speelden ze nog voor een uitverkocht Ziggo Dome. Ze stonden op verschillende toonaangevende festivals en deden mee aan maar liefst vijf TV-programma’s. En met succes bij het SBS6-programma ‘The Tribute: Battle Of The Bands’ kregen ze een 9,2 van zowel publiek als jury.

09
dec
2023
Uitverkocht
ROB SCHEEPERS
Scheepers zet af (try-out)

2023 staat weer bol van het nieuws. Goed en slecht nieuws. Groot en klein. Fake en echt. Elke dag weer nieuws. Om knettergek van te worden. Zó veel nieuws, dat je je afvraagt of je al dat nieuws nog wel moet willen volgen. Word je niet veel gelukkiger als je het gewoon afzet? Wanneer je lekker in de tuin gaat werken, een goed gesprek voert, of de kroeg induikt? In ‘Scheepers zet af’ zet Rob zich af tegen de alsmaar groter wordende stroom aan nieuws.

9 december 2023, 20:15 €21.00

Zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
21
dec
2023
Jaap Robben
Literair Café

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij wilde eigenlijk archeoloog worden, maar sloot eerst zijn studie in het vak Milieu-Maatschappijwetenschappen af. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, zijn romans worden verfilmd en zijn werk verschijnt inmiddels in vijftien talen. Met zijn roman Birk (2014) brak hij door bij het grote publiek. Deze roman – inmiddels 21ste druk- werd met verschillende prijzen bekroond. In 2023 verscheen Schemerleven waarover hij zelf het volgende zegt: “Deze roman komt voort uit een gedicht dat ik ooit schreef voor overleden, ongedoopte kinderen die tussen 1950 en 1980 werden weggenomen bij de bevalling en stiekem begraven moesten worden, naamloos in ongewijde grond. Dat gedicht werd op een bankje geplaatst bij een monument in Nijmegen. Bij de onthulling kwamen er tientallen vrouwen die dit hadden meegemaakt en er nog nooit over hadden gesproken, zelfs niet met hun eigen man, ook niet als het hun gezamenlijk kindje was.” Naamsvermelding fotograaf: Stephan VanFleteren

21 december 2023, 20:00 €13.00

zitplaats

06
jan
2024
Excelsior Gemert en de Eendracht presenteren
3 Kings of Pop

Excelsior Gemert gaat in samenwerking met de Eendracht weer een bijzondere muziekavond verzorgen, genaamd “3 Kings of Pop”. Op 6 januari 2024, Driekoningen, staat de muziek centraal van drie koningen van de popmuziek! We denken aan grote sterren als Elvis Presley, Michael Jackson en Queen; maar er komen zéker ook vrouwelijke “Queens” voorbij. De zang wordt verzorgd door diverse solisten van binnen en buiten Gemert-Bakel. Ze worden begeleid door het A-orkest van Excelsior, een gelegenheids-combo en backing vocals. Ook sluiten er vijf jongeren aan die auditie hebben gedaan voor de wildcard. We geven ze graag een podium om samen met een live orkest hun muzikale talent te laten horen. Na de show wordt in de foyer het feestje doorgezet met een dj. Kortom, het zal voor deelnemers en bezoekers weer een bijzonder evenement worden! Zaal open om 19:30 uur.

18
jan
2024
Francis van Broekhuizen
Literair Café

Francis van Broekhuizen (1975) is Nederlandse operazangeres, tekenaar en presentatrice van tv- en radioprogramma’s. In 2022 publiceerde ze haar autobiografische roman Bij twijfel hard zingen. Na een opleiding maatschappelijk werk aan de Haagse Hogeschool begon Van Broekhuizen aan een studie zang (klassiek en opera) aan het Amsterdams Conservatorium. In 2002 studeerde ze cum laude af met het diploma Klassieke zang. Als dramatische sopraan zong ze vele rollen bij Nederlandse operagezelschappen. Van Broekhuizen verzorgt ook recitals en muziektheatervoorstellingen, zoals het programma Dolle Diva. Daarin wisselt zij liederen af met conferences. Van Broekhuizen is ook met regelmaat op televisie te zien, bijvoorbeeld in de dirigeerwedstrijd Maestro. In haar boek Bij twijfel hard zingen gaat ze dieper in op de belangrijkste gebeurtenissen uit haar leven. Op eigenzinnig en ontroerende wijze uit over haar roerige leven, ondersteund door haar eigen humoristische illustraties. Ze vertelt over haar leven als misdienaar bij de nonnen, haar geloof in God, haar coming-out, gepest worden en natuurlijk haar liefde voor opera en het podium. Naamsvermelding fotograaf: Merlijn Doomernik

18 januari 2024, 20:00 €13.00

zitplaats

24
jan
2024
DE GROTE HAAY
De Verrukkelijke Kinderbakshow (6+)

Bakken is nog nooit zo hip geweest als nu. Taarten, cakes en koekjes worden steeds meer thuis gebakken en nu dus ook live in het theater! Thuisbakker Rutger van den Broek (eerste winnaar Heel Holland Bakt) en theatermaker Mark Haayema vertellen je alles over bakken: van graankorrel tot witte bloem en van melk tot een vette botercrème. Kees de Koekenbakker komt ook langs, hij zingt hits als: ‘Suiker, boter, bloem & ei’ en ‘De koek is op’. Wie kent ze niet. ‘De verrukkelijke kinderbakshow’ is een interactieve, vrolijke en educatieve show waarbij alle zintuigen geprikkeld worden door te ruiken, te proeven, te luisteren, te kijken en te voelen! Heb jij een brandende bakkersvraag? Stel ‘m gerust!

24 januari 2024, 15:00 €12.50

Zitplaats