01
mrt
2024
TEUS NOBEL
After Hours

Trompettist en Edison-winnaar Teus Nobel is een van de meest toonaangevende jazzmusici die ons land rijk is. Hij is in de afgelopen jaren bovendien productiever dan ooit! In rap tempo volgden de albums Journey Of Man (2019), Saudade (2019, bekroond met een Edison Award - Jazz Nationaal), Tanto Amor (2021), Pleasure Is The Measure (2021) en Human First (2023) elkaar op. In september 2023 volgt zijn inmiddels negende album: After Hours. Een bijzonder album, omdat Nobel voor het eerst een productie uitbrengt waarop hij de nadruk legt op de ‘American jazz standards’. Aanleiding is het 40-jarig jubileum van zijn favoriete Chet Baker trio album Someday My Prince Will Come (1983). Bovendien is het in september exact 20 jaar geleden dat dit album voor hem de instap in het verkennen van het jazzvocabulaire betekende. Hij dook destijds uitvoerig in het idioom en de klank van dit fenomenale trio, welke hem daardoor altijd erg dierbaar is gebleven. De bezetting waarmee hij naar Gemert komt is dan ook dezelfde als op het trio album van Chet Baker, namelijk met gitaar (Tim Langedijk) en contrabas (Thomas Pol). Een bezetting die prachtig ruimte biedt aan de melancholische, verstilde klanken die Baker zo kenmerkten. Maar uiteraard is er ook voldoende ruimte voor flinke swing!

03
mrt
2024
STEVEN KÀZAN & JAMIE
Super Magic! (6+)

Een betoverende ervaring voor de hele familie. Steven en Jamie, die je van diverse tv programma's of hun online video's kunt kennen, nemen je mee in een dynamische show vol humor, interactie en natuurlijk: magie: Super Magic! Voor aanvang tref je een aantal betoverende dingen aan in de foyer. Bij binnenkomst vindt je een schatkaart, waarmee je een speciaal item kunt opzoeken in het theater óf neem bijvoorbeeld als souvenir een foto bij de magische muur (en maak daarmee kans op een prijzenpakket!). Zoek daarna je stoel op en maak je klaar voor 60 minuten entertainment! Allerlei goocheltrucs, grappen, interactie met de zaal en nog veel meer.

Als de show is afgelopen is het nog niet klaar, want Steven & Jamie komen naar de foyer om met jou op de foto te gaan. Een onvergetelijk uitje voor het hele gezin. Super magic toch?!

07
mrt
2024
Filmtheater de Eendracht
THE HOLDOVERS

In The Holdovers, van de veelgeprezen regisseur Alexander Payne, moet een chagrijnige onderwijzer (Paul Giamatti) op een prestigieuze Amerikaanse school tijdens de kerstvakantie achterblijven op de campus om toezicht te houden op het handjevol leerlingen dat nergens anders heen kan. Tegen de verwachting in vormt hij een band met een van de leerlingen – een slimme onruststoker met problemen (debutant Dominic Sessa) – en het hoofd van de schoolkeuken (Da’Vine Joy Randolph) die onlangs haar zoon verloren heeft in Vietnam.

08
mrt
2024
MARTIJN KUIJTEN & BJORN VAN DER DOELEN EN RUUD VAN DEN BOOGAARD
Vergane Glorie

Een ode aan de verstoteling! De onaangepaste, tegendraadse, kleurrijke en eigengereide figuren van onze provincie. De zonderlingen, genieën, kluizenaars en verschoppelingen van ons Brabantse land. Wat ze verbindt is dat ze afwijken van de norm. In onze geschiedenis kom je dorpsfiguren van allerlei pluimage tegen, die het op hun eigen manier deden. Die anders waren. En wij, Ruud van den Boogaard, Martijn Kuijten en Björn van der Doelen, breken daar als drie musketiers een lans voor. Een ode aan de afwijking!

09
mrt
2024
MAARTEN WESTRA HOEKZEMA
Toen eindelijk alles lukte

Haal alles uit het leven, want je leeft maar één keer! Daar geloofde Maarten heilig in. Tot hij op een dag, kijkend naar de zoveelste Netflix-reeks, besefte dat zijn leven maar de helft was van wat het had kunnen zijn. Hij nam een radicaal besluit: hij ging vol voor succes! En het lukte! Zijn zalen liepen vol, het geld stroomde binnen en er kwamen lovende recensies. Op een zondagochtend om 11 uur vond hij zichzelf terug in een jacuzzi van een Amsterdams tophotel, naast een dronken Amerikaanse investeerder. Hij dacht: hoe ben ik hier beland? Is dit niet een beetje te veel doorgeslagen? In Toen eindelijk alles lukte vraagt Maarten zich af wat ‘alles uit het leven halen’ betekent en waarom zo weinig mensen daarin slagen.

14
mrt
2024
Filmtheater de Eendracht
POOR THINGS

Poor Things vertelt het ongelofelijke verhaal en de fantastische evolutie van Bella Baxter (Emma Stone), een jonge vrouw die weer tot leven is gewekt door de briljante en onorthodoxe wetenschapper Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

16
mrt
2024
70’S UNPLUGGED
Songs for the Road 2023-2024

Stap terug in de tijd en geniet van de mooiste popsongs uit de jaren zeventig tijdens het theaterconcert van The 70's Unplugged. Laat je meeslepen door de prachtige nummers over weggaan en thuiskomen, dromen, illusies en desillusies, van de grootste popartiesten van die tijd. De band weet als geen ander de pareltjes uit die tijd te vinden en brengt ze op een ambachtelijke en akoestische manier tot leven. Van Eagles tot Fleetwood Mac, van James Taylor tot John Denver, van Joni Mitchell tot Linda Ronstadt en nog veel meer. Als liefhebber van pure popmuziek is dit een avond die je niet wilt missen. Beleef de tijdloze nummers uit de jaren zeventig op een unieke en intieme manier, met The 70's Unplugged.

19
mrt
2024
Filmtheater de Eendracht
THE COLOR PURPLE

Warner Bros. Pictures nodigt je uit om deel uit te maken van het meeslepende verhaal van drie vrouwen, van wie de levens onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, in The Color Purple. Deze krachtige nieuwe versie van de geliefde klassieker wordt geregisseerd door Blitz Bazawule, de veelzijdige artiest die hoge ogen scoorde met zijn eerste speelfilm The Burial of Kojo.

21
mrt
2024
Suzanna Jansen
Literair Café

Suzanna Jansen (1964) is geboren en getogen in Amsterdam. Na een jaar op een balletopleiding stapt ze over naar de studie Communicatie. In de jaren negentig verhuist ze naar Moskou omdat ze daar betrokken is bij de oprichting van het uitgeefconcern van Annemarie van Gaal en Derk Sauer. In Moskou kiest ze voor journalistiek, ze doet als freelancer research voor documentaires en ze is correspondent voor verschillende dagbladen. Terug in Nederland maakt ze reportages voor verschillende kranten. Een beoogd artikel over roemruchte bedelaarskoloniën van Veenhuizen loopt uit op een boek. In januari 2008 verschijnt Het pauperparadijs. Dit boek wordt onverwacht een bestseller, waarvan nu ruim 300.000 exemplaren zijn verkocht. Het is ook vertaald in het Duits en het Spaans. In haar laatste boek De omwenteling of de eeuw van de vrouw (2022) beschrijft ze hoe het leven van vrouwen in honderd jaar is veranderd. Ze kiest voor een ‘kleine’ geschiedenis om de ‘grote’ te vertellen: haar moeder, haar vader, haar oudere zus en zijzelf vormen de rode draad. Met dit verhaal legt ze de achtergrond bloot van de genderverhoudingen van onze tijd. Een wervelend vertelde geschiedenis van de vrouw in Nederland. Een persoonlijk en meeslepend verhaal van de emancipatie. Naamsvermelding fotograaf: Mark Uyl

21 maart 2024, 20:00 €13.00

zitplaats

22
mrt
2024
Uitverkocht
TRIBUTE TO TOTO
A Toto Live Experience

Tribute to TOTO brengt de muziek van TOTO terug naar de Nederlandse theaters. Met hits als Rosanna, Hold The Line en Africa bezorgt deze band je een onvergetelijke live ervaring. De muziek van TOTO domineerde de hitlijsten in de jaren 80 en is na veertig jaar nog steeds ontzettend populair! Deze tribute band neemt je mee terug naar de jaren 80, waarbij ze elke fan en luisteraar zullen verrassen met de originele sound en feel van TOTO. Een avond vol herkenning met A Toto Live Experience.

22 maart 2024, 20:15 €23.00

Zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
23
mrt
2024
MONIQUE SMIT
Kidspop (2+)

Monique Smit is niet meer weg te denken uit de kinderscene. Door de succesvolle albums en DVD van ‘2 Kleine Kleutertjes’ en de opvolger ‘KleuterPop’ groeien hele generaties op met haar aanstekelijke kinderliedjes. Vanaf dit najaar toert ze langs theaters door heel het land met een eigen spetterende theatershow: ‘KidsPop – Één groot feest’! Voor kids van álle leeftijden, maar in het bijzonder van 2 tot 8 jaar oud, brengt Monique een show boordevol thema’s zoals vakantie, verjaardag, school en familie. Hierin komen de grootste hits van haar eerdere kinderalbums voorbij, net als een aantal nieuwe, aanstekelijke liedjes die speciaal voor de theatershow gemaakt zijn. Dat belooft dus één groot feest te worden! Nadat de kids bijna een uur lang hebben gefeest, is er na afloop ruim gelegenheid om met Monique op de foto te gaan en de leukste KidsPop-aandenkens te bemachtigen.

27
mrt
2024
MENEER MONSTER
Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft (2+)

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren... Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem kunnen helpen. 'Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft' is een hilarische slapstickvoorstelling van de makers van o.a. De Gruffalo en De Waanzinnige Boomhut van 13 Verdiepingen, naar het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Elbruch.

Een fysieke, bijna woordeloze Meneer Monster productie voor 2+ en ouder over onrecht wat je aan wordt gedaan en of je gelijk halen vervolgens wel zo verstandig is.

27 maart 2024, 15:00 €11.00

Zitplaats

Er zijn nog 105 plaatsen beschikbaar.

06
apr
2024
JEROENS CLAN
Korte metten

Het grove muzikale zapcabaret van de jaren negentig is terug in een nieuw jasje. Fris, grofgebekt en met gestrekt been. Maatschappijkritische liedjes, vrouwonvriendelijk gebral en patriarchale vunzigheid, maar met een eigentijdse portie kwetsbaarheid. Gelukkig maar. Je mag er dus gewoon om lachen. Na hun succesvol ontvangen debuutprogramma ‘Tere zieltjes’ vol snelle scènes, rauwe nummers en nietsontziende grappen komt het cabarettrio Jeroens Clan nu met hun tweede programma Korte metten. Nóg sneller, nóg rauwer, en nóg nietsontzienderderder. Bram Kroon, Matthias Tuns en Jip de Poorter maken op genadeloze wijze korte metten met zichzelf, elkaar en het publiek op de eerste rij. Huilen doen ze thuis wel.

07
apr
2024
Spinner
"Droom" en "Slapen"

“DROOM”

Op een zolderkamer droomt een meisje, of heeft zij een nachtmerrie? Een maf verhaal waarin het onverwachte constant op de loer ligt. Kom kijken en laat je meenemen in deze bonte vertelling tijdens de voorstelling “DROOM” door de spelers van SPiNNER.

“SLAPEN”

Diep onder de grond, verstopt voor het grote onbekende gevaar van de buitenwereld leeft een bijzondere familie. De ouders slapen hun zorgen en problemen weg. Terwijl de twee kinderen alles moeten doen. Worden de problemen opgelost? Kom kijken naar de spelers van SPiNNER die het moderne sprookje “SLAPEN” spelen.

12
apr
2024
Excelsior Gemert presenteert
Heel Gemert Danst

In 2017 voerden ons B-orkest en een aantal dansers en danseressen voor een volle Eendracht het spektakel Heel Gemert Danst op. Zij daagden ook het publiek uit. Dat deed massaal mee. Een geweldige voorstelling. Inmiddels een mooie herinnering. De beentjes moeten nodig weer eens van de vloer. Daarom gaan we nu heel Gemert-Bakel opnieuw laten dansen. Ga mee ‘op reis door de danswereld’, een zeer afwisselende belevenis waarin ballroomdansen als de Weense en de Engelse wals evengoed voorbijkomen als jazzballet, Latijns Amerikaans (tango en salsa) en een volksdans uit Turkije. U zult ook riverdance, klassiek ballet, linedance en zelfs hiphop/streetdance horen en zien, alles gedanst door danstalenten -soms zelfs kampioenen- vooral ‘van eigen bodem’. Er is steeds actie op de dansvloer. In het orkest trouwens niet minder, want ook de muziek geeft de heel verschillende sferen weer die passen bij de dansen en de gebieden waar deze vandaan komen. En natuurlijk maken we ruimte voor ‘publieksparticipatie’, samen dansen dus. Kom dat meemaken!

13
apr
2024
Uitverkocht
GUIDO WEIJERS
Momentum

De zesde reguliere theatershow van Guido Weijers is pure, rauwe stand-up. Één man, één microfoon en kakelverse verhalen en grappen, inclusief de hoogtepunten uit Guido’s prime-video special voor Amazon. Op deze interactieve avond neemt de fremdkörper van het cabaret je mee in een reis door de tijd. Weijers overrompelt je met een tornado van humor en filosofie. Willen we niet allemaal het beste uit ons leven halen? Momentum creëren? Dat kan nu! Want nu is beter dan wachten en live is leuker dan online. Dus boek die kaarten! “Een storm van gedachten en grappen uit een onnavolgbaar brein.”

13 april 2024, 20:15 €28.00

Zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
18
apr
2024
Tommy Wieringa
Literair Café

Tommy Wieringa (1967), een van de meest gelauwerde hedendaagse schrijvers, bracht het eerste deel van zijn jeugd door op Aruba. Op zijn negende verhuisde het gezin terug naar Nederland, waarna Wieringa lang in het Twentse Geesteren woonde. Na zijn middelbare school studeerde hij geschiedenis en journalistiek. In 1995 debuteerde hij met de roman Dormantique’s manco, maar de grote doorbraak kwam met de roman Joe Speedboot (2005). Dit boek werd genomineerd voor vele prijzen en werd bekroond met de F. Bordewijk-prijs voor verhalend proza. Voor zijn roman Dit zijn de namen uit 2012 kreeg hij de Libris Literatuurprijs. Met de roman De heilige Rita (2017) over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp, maakt hij grote indruk op zijn lezers. Naast romans heeft Wieringa ook een oeuvre opgebouwd aan verhalen. In 2019 verscheen zijn verhalenbundel Totdat het voorbij is. ‘Wieringa heeft maar een paar pagina’s nodig om een hele wereld te scheppen. Elk verhaal staat perfect op zichzelf. Door ze te bundelen ontstaat een klein, maar inhoudelijk rijk boekje over vaderschap’. In september 2023 verschijnt zijn nieuwe roman Nirwana. Naamsvermelding fotograaf: Keke Keukelaar

18 april 2024, 20:00 €13.00

zitplaats

20
apr
2024
2000 UNPLUGGED
Top 2000 Sessions

Deze viermans-formatie op gitaar, toetsen en percussie, brengt dé muziek die ons allen verbindt in een sfeervolle ambiance. Het is tevens een mooie gelegenheid om wat meer te weten te komen over Top 2000 artiesten, hun verhaal en over de noteringen in dé lijst der lijsten. Geniet van veelal Engelstalige liedjes en een aantal Nederlandstalige liedjes van grote hits en meezingers. De muzikanten hebben speciale en verrassende muzikale uitvoeringen uitgewerkt en zingen meerstemmig. Een muzikale reis met nummers van o.a. Nirvana tot De Dijk, van Elvis tot Prince, van Danny Vera tot U2 of en van The Eagles tot Coldplay. Laat je verrassen en geniet van de heerlijke sfeer tijdens deze avond.

21 apr
21 apr
2024
ERNST, BOBBIE EN DE REST
De Vakantieshow!

Ernst en Bobbie hebben vakantie, maar er gaat meteen van alles mis. Op weg naar de camping zijn ze verdwaald in het bos en Bobbie is ook nog hun tent vergeten mee te nemen… Als ze uiteindelijk bij de camping aankomen, is het overvol. Er is geen enkel plaatsje meer vrij voor Ernst en Bobbie. Gelukkig heeft Ernst de oplossing: Ernst en Bobbie worden het animatieteam van de camping! Maar of dat nou een goed idee is….?

De Ernst en Bobbie show is een belevenis voor het hele gezin. Naast alle grappen en grollen die Ernst en Bobbie maken en de bijzondere avonturen die ze beleven, kan iedereen uit volle borst meezingen met alle grote hits van het duo. Een theatervoorstelling waar jong en oud van gaat genieten.

25 mei
25 mei
2024
JUF ROOS
Een partijtje voor Gijs

Na het grote succes van de eerdere Juf Roos theatershows komt nu eindelijk de langverwachte, nieuwe theatershow van Juf Roos naar de theaters. De voorstelling heet ‘Juf Roos, Een partijtje voor Gijs’. Nederlands meest populaire Juf maakt een nieuw avontuur samen met Gijs. Deze nieuwe voorstelling is interactiever dan ooit: kinderen verzinnen, roepen en dansen mee op het toneel en natuurlijk zingt jong en oud mee met alle Juf Roos hits van de afgelopen jaren.

Wees er snel bij want voorstellingen van Juf Roos en Gijs zijn altijd zeer snel uitverkocht.

31
mei
2024
THIJS KEMPERINK EN ERWIN NYHOFF
Muiters! (reprise)

De liefde voor Schotland is wat hen bindt. Geluk en gezelligheid verkiezen zij allebei boven roem en geld. Beiden hebben hun wortels in Twente. De één is cabaretier, heeft al vier avondvullende programma’s gemaakt en heeft inmiddels opgetreden in elk buurthuis, podium en schouwburg in het oosten van Nederland. De ander is zanger, stond op Pinkpop en kreeg landelijke bekendheid door de finale van ‘The Voice of Holland’ te bereiken.

Thijs Kemperink (cabaretier) en Erwin Nyhoff (zanger) komen met een muzikaal theaterprogramma “Muiters!” dat alle emoties van het leven bevat. Tranen van ontroering, maar ook van het lachen. En alles wat daartussen zit! Laat u zich verrassen door deze samenwerking van twee mannen uit hetzelfde gebied en met totaal verschillende talenten. In 2022 stonden Thijs en Erwin ook samen in het theater met deze voorstelling, dat maakte naar meer, waardoor “Muiters!” nu terugkomt als reprise.