15
dec
2022
Literair Café
Sholeh Rezazadeh

Sholeh Rezazadeh is een Iraanse-Nederlandse schrijver. Zij studeerde in Iran af in de geneeskunde. In 2015 verhuisde ze voor de liefde van Iran naar Nederland en begon meteen Nederlands te leren. Al drie jaar na haar aankomst tekende ze een contract voor haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’. De roman is bekroond met verschillende literaire prijzen en bezorgde haar een nominatie voor de Libris Literatuur Prijs 2022. ‘De hemel is altijd paars’ is een fijnzinnige, kleine roman over de liefde, waarin geen woord te veel staat. Het verhaal wordt verteld door Arghavan, een jonge Iraanse vrouw die nog maar kort in Nederland woont en werkt in een kringloopwinkel. Ze raakt bevriend met sommige klanten en wordt verliefd op Mees, een jonge muzikant. Steeds nadrukkelijker dringt de gestalte van haar vader zich naar de voorgrond. De man die onbereikbaar voor haar werd toen hij verslaafd raakte aan de opium. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

15 december 2022, 20:00 €10.00

zitplaats

16
dec
2022
GERARD VAN MAASAKKERS
Zald'mhebbe!

Zoals goede wijn met de jaren nog beter wordt, zo wordt Gerard met de jaren… (vul zelf maar aan). Veel heeft hij niet nodig om u een rijke avond te geven. Hij vult het podium met zijn ontwapenende persoonlijkheid, én natuurlijk met de heerlijkste liedjes. Nieuwe en minder nieuwe, oude en minder oude. In al hun eenvoud zijn ze van een zelden geëvenaarde schoonheid. Na zijn succesvolle voorstellingen 40 Jaar liedjes en Ik loop laat hij zich ook nu weer begeleiden door Frank Cools (snaren, trompet) en ook door Bart de Win (toetsen, zang). Gerard van Maasakkers, voor de gelegenheid met nieuw kostuum, nieuwe schoenen, zelfde kapsel. Zald’mhebbe!

17
dec
2022
SYA
A Bright Starry Night

In A Bright Starry Night neemt SYA u met hun spatzuivere, meerstemmige harmonieën mee in de ultieme kerstsfeer. De drie zangeressen hebben een voorliefde voor country en folk. Naast hun eigen repertoire spelen en zingen ze de mooiste kerstnummers, waaronder Winter Wonderland, That’s Christmas to Me en Silent Night. Ook klinken pareltjes als Vincent (Starry, starry night) van Don McLean, Landslide van Fleetwoord Mac en Helplessly Hoping van Crosby, Stills & Nash. De dames voorzien de nummers van nieuwe arrangementen en begeleiden zichzelf op akoestische instrumenten, waaronder gitaar, piano, accordeon, dwarsfluit, basgitaar en mandoline. SYA zingt zowel in het Nederlands als in het Engels. A Bright Starry Night is een verrukkelijk concert dat je verwarmt tijdens de lange, koude winternacht.

23
dec
2022
KunstLokaal
KerstKabaal

KunstLokaal presenteert Kerstkabaal! Tijdens deze grootse show in kerstsfeer laten leerlingen én docenten van KunstLokaal hun talenten zien en horen. voorstelling inclusief drankje na de voorstelling, er is geen pauze..

07 jan
08 jan
08 jan
2023
Studio DANCINÈZ
'BACK TO THE FUTURE'

Studio DANCINÈZ bestaat 5 jaar en daarmee gaan wij ‘back to the future’. We maken een reis terug naar waar we zijn begonnen… Gaan jullie met ons mee?

13
jan
2023
DEF AMERICANS
Johnny Cash - God, Love & Murder

De thematiek in de muziek van Countryheld Johnny Cash is niet bepaald zoetsappig of licht te noemen. Met name de thema’s God, Love & Murder worden vaak zo breed uitgemeten in de muziek van The Man In Black dat er een serie verzamelplaten van kon worden samengesteld in zijn American Recordings periode. Volg samen met Def Americans Johnny Cash tribute de grootmeester in zijn voetsporen door het muzikaal landschap doorspekt van tradities, nergens zo somber en prachtig tegelijk als bij The Man In Black.

14
jan
2023
MARK VAN DE VEERDONK
Podiumbeest ontsnapt!

In het jaar 1876 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning? PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan oneliners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieustraat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

19
jan
2023
Literair Café
Martin Michael Driessen

Martin Michael Driessen is acteur, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Tot 2006 woonde hij voornamelijk in Duitsland waar hij werkte als acteur, regisseur en theaterleider. Hij vertaalde Nederlandse literatuur naar het Duits. Zijn Nederlandse debuutroman ‘Gars’ (1999) werd meteen genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Met zijn verhalenbundel ‘Rivieren’ (2016) won hij de zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs. Ook zijn roman ‘De pelikaan’ werd bijzonder goed ontvangen. Martin Michael Driessen is een rasverteller. In zijn schelmenroman ‘De heilige’ neemt hij de lezer mee in een fascinerend verhaal over Donatien, een jongeman die tijdens zijn zwerftochten door Frankrijk en Duitsland van het ene avontuur in het andere valt. Het plezier dat de schrijver had met het schrijven van dit boek spat van de pagina’s af. Zijn nieuwe roman ‘Het licht aan het einde van de loop’ schreef Driessen vanuit het perspectief van een kogel. Een origineel, spannend en geestig verhaal. De lezer vraagt zich al gauw af: waar – of in wie – zal hij eindigen. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

19 januari 2023, 20:00 €10.00

zitplaats

20 jan
21 jan
2023
WOZK
‘Waeverstad op z’n kop’.

Tickets zijn alleen te bestellen op https://www.wozk.nl/ Waeverstad Evenementen presenteert een veelbelovend en gevarieerd carnavalesk programma met ‘Waeverstad op z’n kop’. Cultuurhuis de Eendracht zal deze twee avonden omgedoopt worden in het Cultuurhuis van de lach. Artiesten uit onze eigen gemeente aangevuld met top-acts uit de regio zullen deze avonden de revue passeren. Variété-acts met zang, dans en muziek, maar ook bekende tonpraters uit de regio die de lach aan hun achterwerk hebben hangen. Het komt allemaal voorbij in een parade van vrolijkheid en gezelligheid. Deze avonden zijn niet te missen voor iedereen die geniet van de podiumkunsten met een carnavaleske saus.

20 januari 2023, 19:45 €0.00

zitplaats zie website WOZK, inclusief drankje

21 januari 2023, 19:45 €0.00

zitplaats zie website WOZK, inclusief drankje

28
jan
2023
COLLINS LIVE EXPERIENCE
The Ultimate Phil Collins & Genesis Tribute

De muziek van Phil Collins en Genesis behoeft eigenlijk geen verdere uitleg. Met meer dan 100 miljoen verkochte albums is hij een van de grootste artiesten ter wereld. Hits als Against all odds, In the air tonight, Sussudio, Land of confusion en Easy Lover staan in het collectieve muzikale geheugen gegrift van menig generatie. Geïnspireerd door de grote klasse van deze wereldartiest ontstond in 2016 de Collins Live Experience, 12 man sterk, vastberaden en de enige Phil Collins en Genesis tribute band van Nederland en de Benelux. Geniet van een ruim twee uur durende energieke live show waarbij alle grote hits voorbij komen.

29
jan
2023
HANNEKE ROUW EN LINEKE LEVER
Cello Sonates

Vorig seizoen heeft Hanneke met veel plezier en enthousiasme door Nederland getourd met de zes cellosuites van Bach en de cellosonates van Beethoven, Mendelssohn, Chopin, Lalo, Brahms, Saint-Saëns, Grieg, Rachmaninoff, Fauré, Shostakovich, Debussy en Prokofjev. Vanwege het succes van deze tournee gaat Hanneke Rouw komend seizoen nogmaals op tournee door Nederland, Groot-Brittannië, Italië en Duitsland. Hanneke wordt op piano begeleid door Lineke Lever

Hanneke speelt op een Duitse cello (begin 20e eeuw). Dit is mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Stichting Eigen Muziekinstrument.

04
feb
2023
STEVEN BRUNSWIJK
Alleen Brabanders, Geen Nederlanders

Hij is opgegroeid in de mooiste provincie van Nederland: Brabant! Hij houdt van de mensen, de omgeving maar voornamelijk de taal. Als kleine jongen heeft hij geleerd om de Brabantse taal eigen te maken. “Want het is fèèn als ge meej meese kunt proaten in oe èègu taol”. Een donkere jongen met Surinaamse roots die vol Brabants en Surinaams praat! Een gouden combinatie!

10
feb
2023
FOREVERLY BROTHERS XL
Tribute to the Everley Brothers

Dit keer staan de ForEverly Brothers niet met twee, maar met maar liefst zeven muzikanten op het podium! Een grote swingende show waarin de allergrootste hits van The Everly Brothers worden gespeeld. Van oud sentiment en country tot aan swingende rock 'n roll, het komt allemaal voorbij. Dat is waar het goedlachse duo Marcel Hufnagel en Harold Verwoert, de ‘ForEverly Brothers’, samen met hun fantastische vijfkoppige liveband garant voor staan. In 2020 werden zij als ForEverly Brothers de trotse winnaars van de RTL4 show ‘All Together Now’. Ook kwam dit jaar hun eerste single, een versie van ‘Bye Bye Love’, uit. In 2021 was het duo te zien in de tv-show ‘We Want More’ op SBS6. Tijdens hun performance, waarbij ze worden begeleid door hun geweldige liveband, spat het plezier en de ervaring van het podium. Met deze tribute-act laten de mannen de legende van The Everly Brothers voortduren. Met veel respect naar de Everly Brothers vinden zij het een eer om hun repertoire actueel te houden en een nieuwe generatie kennis te laten maken met deze muziek. Laat u verrassen en ‘let’s take a trip down memory lane!’

16
feb
2023
Literair Café
Marjolijn van Heemstra

Marjolijn van Heemstra is vanaf 2005 werkzaam in een combinatie van journalist, dichter, schrijver en theatermaker. Ze heeft sindsdien een zeer veelzijdig oeuvre op haar naam staan. In 2009 kwam haar eerste gedichtenbundel uit, ‘Als Mozes had doorgevraagd’. Daarna volgden verschillende dichtbundels en in 2022 werd ze benoemd tot stadsdichter van Amsterdam. Met haar roman ‘En we noemen hem‘ won ze de BNG bank literatuurprijs. De filmrechten zijn verkocht en het boek is inmiddels in zes landen vertaald. Van Heemstra is gefascineerd door ruimtevaart, ze werkt voor De Correspondent als correspondent ruimtevaart. In 2021 verscheen ‘In lichtjaren heeft niemand haast’. De uitgever over dit boek: ‘Als er iets is waar velen van ons in deze tijd te weinig van hebben, dan is het ruimte. Ruimte in onze agenda’s. Ruimte in ons hoofd. Ruimte in ons leven. Marjolijn van Heemstra neemt je mee op een intrigerende reis door de ruimte die we op aarde missen, en de ruimte die ons tegelijkertijd overal omringt.’ Het boek kreeg veel prachtige recensies.

In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

16 februari 2023, 20:00 €10.00

zitplaats

03
mrt
2023
ABBA FEVER
The Ultimate ABBA Tribute Show

Op veler verzoek komt ABBA Fever nogmaals naar De Eendracht. Al meer dan 40 jaar lang trekt de muziek van ABBA alle generaties over de hele wereld de dansvloer op. Dat bewijst dat de nalatenschap van ABBA nog steeds springlevend is. In deze muzikale voorstelling komen grote hits als ‘Dancing Queen’, ‘Mamma Mia’ en ‘Waterloo’ voorbij, gecombineerd met de mooiste anekdotes uit de geschiedenis van ABBA. ABBA Fever geeft u de kans om de sfeer en energie van een liveconcert van de vier wereldberoemde Zweden mee te maken. The Music, The Memories, The Magic. Beleef het verhaal opnieuw met ABBA Fever - The Ultimate ABBA Tribute!

04
mrt
2023
DIRK SCHEELE EN BAND
De Roep van de Jungle

Dirk gaat in deze muzikale voorstelling op zoek in de jungle naar zijn oude vriend Japie het Apie – bekend uit de bioscoopfilm en Dirk’s best bekeken video op YouTube. Wanneer Dirk Japie eindelijk vindt, starten Dirk en de band een muzikale zoektocht naar een nieuwe band voor Japie het Apie. De jungle-dieren strijden om beurten voor een felbegeerd plekje in de band en dit levert veel hilarische audities op. Tina de Tijger zingt een stoer, spannend lied en Petra de Papegaai verblindt iedereen met haar bontgekleurde verenpak. Maar...kan Japie eigenlijk zelf wel zingen? Een spetterend Jungle-Popconcert is het gevolg, waarin veel bekende en nieuwe liedjes van Dirk worden gezongen, en de kinderen in de zaal volop mee kunnen zingen en dansen.

16
mrt
2023
Literair Café
Arthur Japin

Schrijver Arthur Japin had geen gemakkelijke jeugd; hij werd gepest, bevond zich in isolement en zijn vader pleegde zelfmoord toen hij 13 jaar oud was. Het scheppen van een fantasiewereld, de vlucht uit de realiteit, was een middel om te overleven. Na de middelbare school volgde hij in Londen een opleiding aan een toneelschool en later in Nederland ging hij naar de Kleinkunstacademie. Japin speelde in verschillende bekende televisieseries. Vanaf 1987 richt hij zich volledig op het schrijven. Dit leidde tot prachtige boeken zoals zijn romans ‘De zwarte met het witte hart’ (1987) - waarvoor hij 10 jaar onderzoek deed - ‘Een schitterend gebrek’ (2003), ‘De overgave’ (2007), ‘Vaslav’ (2010) en ‘Mrs. Degas’ (2020). Verschillende van zijn boeken zijn bekroond met literaire prijzen. Zijn verhalen hebben veelal een autobiografische of historische kern. Japin schreef ook filmscenario’s, hoorspelen en toneelstukken. In 2022 verschijnt een nieuwe roman. In de voorverkoop kosten toegangskaartjes € 10,- en zijn online via de bibliotheek verkrijgbaar. Op de avond zelf zijn de kaartjes te koop voor € 12,- bij De Eendracht aan de kassa van de Bibliotheek (indien nog beschikbaar).

16 maart 2023, 20:00 €10.00

zitplaats

18
mrt
2023
ROB SCHEEPERS
Bekant

Rob Scheepers is terug! In zijn nieuwe voorstelling ‘Bekant’ haalt Rob bewust alle glans af van dat wat het mooier maakt dan het in werkelijkheid is. Kanten gordijntjes voor het raam? Meteen een stuk gezelliger. Kanten lingerie? Meteen een stuk spannender. Een potsierlijke kanten kraag om de nek? De status druipt er direct van af. Maar is dat terecht? Verhult kant niet de onderliggende lelijkheid? Is kant niet het welbekende laagje chroom op een pakketje schroot? In ‘Bekant’ rekent Rob genadeloos af met een praalwereld vol influencers. Met Gucci zonnebrillen en Louis Vuitton poepzakjes. Met alle uiterlijke opsmuk die het innerlijke verdriet moet verbergen. Waarom willen we alles toch maar steeds mooier maken dan het is? Is het niet veel interessanter om de werkelijkheid te zien? En laat dát nu het kenmerk zijn van kant… je kunt er vrij gemakkelijk doorheen kijken.

24
mrt
2023
ANNEKE VAN GIERSBERGEN
Zingt Kate Bush

‘Niemand zou je de muziek van Kate Bush toevertrouwen, behalve Anneke van Giersbergen’, twitterde een bezoeker na afloop van een van Annekes solo-optredens en dat zette de zangeres aan het denken. Als tiener ontdekte ze de muziek van Kate Bush en had ze het album Hounds of Love grijsgedraaid. De bewondering voor de eigenzinnige Bush bleef, hoewel Van Giersbergen - in tegenstelling tot haar idool - voor het podium geboren lijkt. Ze brengt met deze vierde theatertournee een prachtige ode aan Kate Bush. Uit respect voor de authenticiteit van Bush heeft Van Giersbergen een eigen creatieve en persoonlijke draai aan de songs gegeven, maar voor iedere Kate Bush-fan is dit een unieke gelegenheid om haar oeuvre live te horen.

25
mrt
2023
VAN HOORNE ENTERTAINMENT
Kikker is verliefd

Kikker en zijn vriendjes, bekend van de boeken van Max Velthuijs, zijn al ruim 30 jaar favoriet onder kinderen. Eigenlijk is Kikker het gelukkigst in zijn eigen fijne huis aan de rivier, maar avontuur is ook leuk! Dus maakt hij nu weer een uitstapje naar het theater. In de spiksplinternieuwe, spetterende familiemusical Kikker is verliefd! duik je mee met Kikker en zijn vriendjes in een vrolijk, muzikaal avontuur! Tijdens deze familievoorstelling voelt Kikker zich vreemd. Hij moet lachen en huilen tegelijk en zijn hartje doet boem, boem, boem. Gelukkig staan zijn vrienden altijd klaar om hem te helpen. Maar wat zou er met Kikker aan de hand zijn? Heeft hij misschien honger, of is hij ziek? Samen met zijn bekende vrienden Varkentje, Eend, Rat en Haas doet Kikker er alles aan om antwoord te krijgen op die ene grote vraag: Hoe komt het toch dat Kikker zijn hartje zo klopt?

31
mrt
2023
MARLON KICKEN
Draadloos

Om gek van te worden… of om uit je dak te gaan van plezier. Niet ‘gewoon’ Marlon Kicken maar beter, leuker, mooier, sexyer, cooler en toch gewoon Marlon. Marlon moet eerlijk bekennen dat hij de rode draad wel eens compleet kwijt is. Waarom? Hij heeft geen idee. Wanneer hij die draad dan weer oppakt? Waarschijnlijk na de show. Als jij na deze hilarische negentig minuten ook de draad kwijt bent is dat geen probleem. Dan heb je een leuke avond gehad! Maar als jij het wel snapt… PLEASE HELP MARLON! Marlon Kicken komt met zijn vierde show weer naar het theater om zijn vreugde voor het leven, zijn gekke visie en zijn kromme inzichten met veel humor met jou te delen. Heb je nog nooit eerder een show van deze comedian gezien? Dan moet jij zeker in de zaal zitten! Hij staat namelijk bekend om zijn geweldige relaxte stijl en de interactie met zijn publiek. Geen zaal is te groot of te klein voor deze cabaretier die ieder publiek meeneemt en een geweldige avond bezorgt.

01
apr
2023
MAARTEN VAN ROSSEM
Theaterlezing

Tijdens deze theaterlezing analyseert en fileert Maarten van Rossem met onderkoelde humor en een enorme feitenkennis, historische en actuele, krankzinnige en bedroevende maatschappelijke vraagstukken en politieke kwesties. Zijn verhalen zijn prikkelend en uitdagend, gortdroog en vlijmscherp. Een avond leren en lachen met de bekendste historicus van Nederland. Maarten van Rossem is onder andere bekend als vast jurylid van ‘De Slimste Mens’, van het televisieprogramma ‘Hier zijn de Van Rossems’, als auteur van onder andere ‘Wat is geluk?’ en hij heeft zijn eigen magazine genaamd 'Maarten!’. Daarnaast verschijnt hij vaak op televisie bij diverse talkshows.

15
apr
2023
CHRISTEL DE LAAT
Hoe dan?! (reprise)

In Hoe dan?!, alweer haar derde voorstelling, is Christel de Laat opnieuw ouderwets op dreef. Moeiteloos pakt ze de draad op van haar vorige shows en vertelt op volstrekt eigen wijze over haar worsteling met het leven. Dat resulteert als vanouds in weergaloos hilarische verhalen. Zonder enige schaamte gooit Christel haar frustraties op tafel. Over de gekmakende bureaucratie, de ellende van bevolkingsonderzoeken, irritante kinderen en niet te vergeten haar eigen fysieke ongemakken. Want Christel spaart niemand, ook zichzelf niet! Een avond boordevol dolkomische verhalen en liedjes, waarna de toeschouwer met Christel verzucht: Hoe dan?!

15 april 2023, 20:15 €21.00

Zitplaats, inclusief drankje