14
mrt
2019
Filmvertoning 1e voorstelling
De Blauwe Maagd

'De Blauwe Maagd' is een unieke, internationaal georiënteerde korte dramafilm met in de hoofdrol een van Nederlands meest bekende acteurs, Pierre Bokma. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en draait om Thomas, een buitengewoon rijke man, gespeeld door Bokma. Wanneer zijn mooie vrouw Nathalie (Sytske van der Ster) tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk wordt ontvoerd, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Maar hierdoor raakt hij verstrikt in een eeuwenoude vete, die op ware middeleeuwse manier wordt gevoerd.

Het programma duurt 1 uur en 25 minuten en bestaat uit de vertoning van de film (34 minuten) en de unieke 'making of'. Daarna kunnen mensen uit de zaal vragen stellen aan de aanwezige makers: actrice Sytske van de Ster, scenarist Joeri Pruys, regisseur Tim Klok en producenten Carl van de Wetering en Puck Mickers.

14
mrt
2019
Filmvertoning 2e voorstelling
De Blauwe Maagd

De Blauwe Maagd' is een unieke, internationaal georiënteerde korte dramafilm met in de hoofdrol een van Nederlands meest bekende acteurs, Pierre Bokma. Het verhaal speelt zich af in de jaren zestig en draait om Thomas, een buitengewoon rijke man, gespeeld door Bokma. Wanneer zijn mooie vrouw Nathalie (Sytske van der Ster) tijdens een vakantie in Zuid-Frankrijk wordt ontvoerd, probeert hij haar terug te kopen met zijn fortuin. Maar hierdoor raakt hij verstrikt in een eeuwenoude vete, die op ware middeleeuwse manier wordt gevoerd.

Het programma duurt 1 uur en 25 minuten en bestaat uit de vertoning van de film (34 minuten) en de unieke 'making of'. Daarna kunnen mensen uit de zaal vragen stellen aan de aanwezige makers: actrice Sytske van de Ster, scenarist Joeri Pruys, regisseur Tim Klok en producenten Carl van de Wetering en Puck Mickers.

21
mrt
2019
Nina Polak
Bibliotheek De Lage Beemden

Nina Polak (1986) debuteerde in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Vanuit het perspectief van twee jonge mensen, een zoon en een dochter, wordt de scheiding van hun twee moeders beschreven. De roman beschrijft de sociale en seksuele verwarring van goedbedoelende maar onhandige mensen die weten wat ze willen worden, maar de juiste weg niet zien. Het is een warm, stormachtig familieverhaal over misleidende obsessies en goede zorgen. Polak schreef met Gebrek is een groot woord (2018) haar langverwachte tweede roman. Talent toont ze opnieuw rijkelijk. Ook in deze roman is het hoofdpersonage een dolende ziel met een inherente rusteloosheid. En ook hier bulkt het van onderhuids verzet tegen de voorschriften van de burgermannetjes-samenleving. Kies je voor ongebreidelde vrijheid? Of laat je je toch verstrikken in de netten van een gezapige relatie?

Foto: Bon Bronshoff

21 maart 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 150 plaatsen beschikbaar.

23
mrt
2019
Rapalje
Still into Folk

Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt. Twintig jaar na het verschijnen van ons eerste echte album, is het tijd voor een heruitgave. Om onze ontwikkeling eer aan te doen nemen we dit album in z’n geheel opnieuw op. Het geluid van David Myles is natuurlijk de belangrijkste toevoeging. Ook twintig jaar later klinken klassiekers als Wat Zullen We Drinken, Raggle Taggle Gypsy en Whisky in the Jar nog net zo opzwepend als toen! Aangevuld met Ierse Danseressen, een vlammende doedelzak en een schat aan ervaring is ‘Still into Folk’ een ware Keltische beleving!

29
mrt
2019
Stefano Keizers
Erg Heel

Tijdens het Amsterdams Kleinkunstfestival liet deze jonge cabaretier complete zalen in verwarring achter en sleepte hij de Wim Sonneveldprijs in de wacht. Nu staat hij in de theaters met zijn eerste avondvullende show, die de gemoederen nog meer zal beroeren. Stefano Keizers ontregelt. In het tv-programma De Slimste Mens ontpopte hij zich tot een wolf in clownskleren en schopte hij het tot de finale. Maar wie is Stefano Keizers? Waar komt hij vandaan? Wat deed hij in een vorig leven? Ieder antwoord levert nieuwe vragen op. Met een brede grijns danst Keizers over alle grenzen heen. Hij charmeert zijn publiek als een ware entertainer, maar wees gewaarschuwd; in Erg Heel is alles misschien mogelijk, maar niets wat het lijkt.

NRC over Stefano Keizers: 'Een sensationeel optreden. Wie zich wel eens afvraagt of er nog een nieuwe Hans Teeuwen gaat opstaan, zag bij Keizers hoe dat eruit zou kunnen zien: een eerste proeve van een vergelijkbare dosis experiment, tegendraadsheid en vormgevoel. Keizers is wat je noemt een gevaarlijke cabaretier.'

04
apr
2019
Uitverkocht
Guido Weijers
Masterclass Geluk

Guido Weijers presenteert: De wetenschappelijke kant van geluk

Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk', 'wetten voor succes' en 'hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen.

Weijers volgde zelf Masterclasses over 'geluk‘ aan de Erasmus Universiteit, sprak op TEDx over dit onderwerp en deed in Bhutan onderzoek naar het Bruto Nationaal Geluk. Guido mag dus oprecht van geluk spreken. In 100 minuten komen tips en tricks voorbij die een weg vrijmaken naar maximaal geluk. Mensen die Guido eerder in het theater zagen, kennen z'n filosofische kant. We beloven dan ook geen 'cabaret' maar een theatercollege vol met humor. We garanderen dat u met meer inzichten en geluk naar huis gaat dan u bent gekomen.

4 april 2019, 20:15 €25.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.
06
apr
2019
Hun
Alles is wel

Gefeliciteerd! U leeft nog en dat willen we graag met u vieren, dat heeft u wel verdiend. Een avond geheel in teken van u en uw wereldprestatie - vol van awards, odes en serotonine! We nodigen u uit om lekker onderuit te gaan zitten, te genieten en te ontspannen. Trekken wij voor u iets moois aan, zetten er een lampje op en trekken onze gouden keeltjes open. Kosten noch glitters zullen worden gespaard, zodat u niet eens zult merken dat één van ons depressief is. Ergo een avond vol vermaak! Gepresenteerd door uw waanzinnige gastvrouwen: P en Char.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun. Beide afgestudeerd aan het Conservatorium, begonnen zij in 2014 als duo zelf materiaal te schrijven en te ontwikkelen. Gewapend met piano's, gitaren, glitters, synthesizers en andere elektronische shit shinen ze de pan uit met Hun tweede voorstelling 'Alles is Wel'. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandstalige liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.

18
apr
2019
Esther Verhoef
Bibliotheek De Lage Beemden - Literair Café

Esther Verhoef (1968) is een van de succesvolste en meest veelzijdige schrijvers van Nederland. Er zijn meer dan 2 miljoen exemplaren van haar thrillers verkocht. Om maar niet te spreken over de 8 miljoen exemplaren van haar boeken over huisdieren, waarvoor ze ook de fotografie verzorgde. Voor wat betreft haar thrillers blijft Verhoef de standaard voor het genre; zij hoort tot de schrijvende elite, wier boeken je doen snakken naar adem. Ze won niet voor niets de NS Publieksprijs, de Gouden Strop, de Diamanten Kogel, de Hebban Crimezone Award en tweemaal de Zilveren Vingerafdruk. Verhoef schrijft eigenlijk twee soorten thrillers. Onder haar eigen naam/solo vooral romantische thrillers waarin vrouwen in huiveringwekkende situaties terechtkomen. Daarnaast schrijft ze samen met haar echtgenoot Berry keiharde thrillers onder de naam Escober. Van haar eerste roman Tegenlicht (2012) zijn inmiddels 225.000 exemplaren verkocht. In 2017 verscheen haar tweede roman Nazomer.

Foto: Tessa Posthuma de Boer

18 april 2019, 20:00 €9.00

zitplaats

Er zijn nog 137 plaatsen beschikbaar.

11
mei
2019
Marcel Stevens (Petazzie)
En door...

Marcel is zeker geen onbekende in de theaters. Na een aantal uitverkochte en succesvolle shows met Petazzie kwam hij enkele jaren geleden met 2 opeenvolgende oudejaarsconferences. Ook deze werden met veel enthousiasme ontvangen. Nu is hij terug, en dat werd tijd. In zijn programma ‘En door… ‘ bespreekt Marcel op zijn eigen humoristische wijze mooie, genante, vertederende, trieste, onverwachte en komische gebeurtenissen die hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Altijd vanuit zijn eigen perspectief, en natuurlijk neemt hij zijn vleugel mee. Pas dan voelt deze bourgondische Helmonder zich op zijn gemak. Kortom, een avond vol humor, muziek, improvisatie, verrassingen en een grote dosis zelfspot!

17
mei
2019
Uitverkocht
Henry van Loon
Onze Henry

Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze hilarische solo louter unieke hoogtepunten aaneen. Hilariteit wordt virtuoos afgewisseld door een fideel moment met het publiek of een ontroerend lied. Je bedenkt het niet maar je ziet het wel degelijk, waardoor je na afloop met een parelmoeren glans naar buiten treedt en hoofdschuddend tegen je tijdelijke bedpartner fluistert: ‘Dat was nu echt weer iets voor onze Henry.’

17 mei 2019, 20:15 €18.00

zitplaats, inclusief drankje

Deze voorstelling is uitverkocht.
U kunt helaas geen kaartjes meer reserveren.